Waves

& thoughts

Tu

Imagineaza-ti, cum ar fi lumea fara culoare...
Asculta, cum ar fi lumea fara sunet...
Simte, cum ar fi lumea fara sentimente...

Ai fi ca o schita a unui Univers, uitata intr-un sertar prafuit.
Ai fi ca o cutie muzicala, ce nu va apuca niciodata sa cante daca nu este deschisa de persoana potrivita.
Ai fi dorinta, ce nu va cunoaste niciodata placerea existentei materiale.
Ai fi gand...

Dar tu, pictezi zi de zi pe panza vietii tale, o umpli de culoare, de forme.Pictezi zi de zi zambete si lacrimi, fericiri si tristeti. O faci sa cante, sa rada si sa planga, apoi o inveti sa simta si sa plece in lume, de una singura...

Sertarul tau e deschis, insa e gol.Esti o cutie muzicala care canta. Esti dorinta devenita fapta, esti... tu.

Iar tu...tu te-ai oprit iarasi sa privesti printre picaturi catre un cliseu?

Astepti sa imi sorbi cuvintele? Frazele? Sa te pierzi in ganduri? Sa te lasi in mangaierea amintirilor si a intamplarilor fara sens? Nu te opreste nimeni sau... poate da ?

E cald, o zi torida, un soare aspru si un asfalt incins ca o plita. Masina se taraie lent printre palcurile de copaci. Cauciucurile sfarie si abia astepta sa se bucure de o umbra racoroasa care sa le dezmierde, sa le alinte si sa le imbie la un repaos binemeritat. Ai da orice pentru o gura de aer racoros, proaspat. Te gandesti ca nici nu mai stii de cand nu te-ai oprit sa mai respiri.Nici nu mai tii minte cand a fost ultima oara cand ti-ai permis sa respiri. Nu ai avut timp sa te gandesti la asta.


Gandul iti zboara fugar in trecut.Iti amintesti de aerul proaspat de munte, de verile racoroase si pline de speranta, de noptile in care ii ascultai respiratia si te gandeai la fericirea ce a dat peste tine.

Ti-e dor sa mai respiri, o stiu, dar ce folos? E cald acum, prea cald. Poate la toamna, poate la anul, poate intr-o alta viata sau intr-un alt cliseu.

Iti amintesti si acum privirea ce se racorea sub un mar si dulce te chema sa-i fii alaturi...

Masina se taraie lent printre palcurile de copaci,auzi doar sfaraitul cauciucurilor pe asfaltul incins ca o plita, e atat de cald, iar tie iti este atat de dor sa respiri...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cauta pe aici